För första gången har jag gjort fudge och jag blev så otroligt nöjd med den. Den är helt lagom mjuk och smakar gudomligt.
Detta behöver du:
3 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
2 dl socker
50 g smör
140 g polly
Gör såhär:
Häll i grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Det är viktigt att det är en tjock botten på kastrullen för annars är det lätt att du bränner din fudge. Blanda ihop vispgrädde, sirap och socker och koka blandningen på medelvärme. Det ska kokas så pass länge att det klarar kulprovet eller kommer upp i 125 grader. Det tar en stund så ha lite tålamod. Tror det tog runt 30 minuter för mig. Försök att inte röra om i smeten under tiden.
När temperaturen är uppe eller den klarar kulprovet tillsätter du smöret och tar samtidigt av kastrullen från plattan. Blanda ordentligt och tillsätt sedan pollygodiset.
Nu är det bara till att blanda tills du får en smidig massa. Det kan verka som att allt inte blandas ihop ordentligt men fortsätt bara att blanda så går allt ihop till slut.
Lägg smörpapper i en form som är ca 20x30 cm och häll i smeten. Det är egentligen inte så viktigt vilken storlek du har på formen men det påverkar hur tjock fudgen blir när den är klar. Ställ sedan in i kylskåpet för att svalna, minst 3 timmar men gärna över natt.
Ta fram och skär i bitar och njut.
Jag virade smörpapper om min fudge.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar