Bara älskar dessa småkakor och här är en variant som jag gjort med ljust muskovadsocker. Så goda och superenkla att göra.
Du behöver:
6 dl möjl
115 g rumsvarmt smör
1,2 dl socker
2,4 dl ljust muskovadsocker
4,7 dl mörka chokladknappar
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljextrakt
2 stora ägg
Gör såhär:
Blanda allt socker med smöret och mixa tills du ser att allt är välmixat. Tillsätt ett ägg i taget och mixa väl emellan äggen. När äggen är mixade i sockerblandningen tillsätts vaniljextraktet.
Tillsätt ungefär hälften av mjölet, bakpulver och saltet och blanda till en rätt så klenig deg. Häll i chokladknapparna och se till att allt är ihop blandat innan du häller i resten av mjölet. Jag tycker det är lättare att göra det för hand men det blir lite kladdigt. Spara gärna lite av chokladknapparna för att trycka fast på kakorna innan dom ska gräddas.
När degen är klar täcker du bakskålen med plastfolie och ställer den på kylning i minst 60 minuter, gärna längre.
Jag använde en glassskopa för att skopa ut lagom stora degbitar men man kan självklart använda en sked eller vad man själv föredrar.
Lägg ut degbitarna på en plåt med smörpapper på och tryck fast några av chokladknapparna som du sparat på toppen.
Grädda i mitten av ugnen i 8 - 10 minuter, beroende på hur stora du har gjort dom. Jag hade inne mina i 9 minuter.
Låt dom svalna på plåten något innan du lägger över dom för att svalna helt på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar