För många många år sedan fick jag detta receptet av min farmor och det är en av mina favoritkakor att göra. Botten är sockerkaksliknande och på är en underbar glasyr med kokos.
Detta behöver du:
50 g smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Glasyr:
2 dl florsocker
1 msk kakao
2 msk smör
2 msk starkt kaffe
1 dl kokosflingor
Gör såhär:
Blanda ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål och rör ner mjölblandningen i äggen och sockret. Smält smöret och häll i det samt mjölken i smeten och rör om ordentligt. Smörj och bröa en rund form. Jag brukar ofta använda kokos istället för ströbröd till själva formen. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 35 minuter.
Ställ kakan att svalna.
Blanda alla ingredienser till glasyren i en kastrull och värm den tills smöret har smält. Rör om ordentligt så att allt blandas väl. Häll glasyren över kakan och ställ den att svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar